Børneoperafestival – Eventyr for hele familien

I slutningen af april måned inviterer Helsingør Kammeropera og GuidOpera til børneoperafestival med operaworkshops og to eventyroperaer for børn og barnlige sjæle.

Hans og Grete og den menneskeædende heks

Humperdinck’s smukke opera Hans og Grete, der kan opleves søndag den 28. april, kl. 14. Operaen henvender sig primært til børn mellem 7 og 12 år, og den er baseret på brødrene Grimms velkendte eventyr om de to søskende, der efterlades af deres fattige forældre dybt inde i en skov, hvor de efterfølgende farer vild og tages til fanges af en menneskeædende heks. Og så er det ellers op til forestillingens instruktør og scenograf, den garvede baryton Guido Paevatalu at rede børnene ud af den knibe.

Nattergalen i nye klæder

Den anden opera, der er på programmet, er en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr Nattergalen – eventyret om kejseren af Kina i sit store slot og hans frit syngende nattergal.

Med kendte arier af Mozart, Händel, Gilbert & Sullivan og Gounod, fortæller de to sangere, sopran Signe Sneh Schreiber og baryton Mads Bagge Lange, H.C. Andersens berømte eventyr i en let tilgængelig forestilling for de helt små, hvor der både bliver leget med publikum og med klassisk opera.

Forestillingen, der varer ca. 35 minutter og henvender sig til børn mellem 2 og 7 år, er et gæstespil produceret af Pin-Upera i et samarbejde med Det Kongelige Teater KGL+

Operaworkshops for skolebørn

Ud over de to operaforestillinger kan eleverne i Helsingør Kommunes skoler se frem til en række operaworkshops, hvor de bliver indviet i operaens magiske univers.

Læs mere om festivallen på http://kammeropera.dk/boerneoperafestival/

Indlægs forfatter: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *