HCA Festivals med opera på programmet

I den kommende uge kan odenseanere og andre interesserede tage til H.C. Andersen Festivals – en uges fejring af den nok mest fejrede danske digter. Og blandt kunstevents, historiefortællinger, gadeteater og eventyrlige værksteder er der også operaarrangementer på programmet.

Hans og Grete

Den nyligt etablerede Odense Sommeropera spiller Humperdincks eventyrlige, klassiske opera om Hans og Grete, hvor børn og voksne inviteres ind i et univers befolket med hekse og feer. På scenen kan man opleve sangerne Emma Oemann, Mette-Maria Øyen, Charlotte Haugaard, Simon Mott og Teit Kanstrup. Det Kgl. Teaters balletskole levere alfer og børn, og ved klaveret sidder pianisten Olivera Marinkovic. Freja Friberg Lyme har instrueret.  

Fornemme donationer fra bl.a. Øernes Kunstfond har gjort det muligt at invitere børn og deres voksne i operaen helt gratis

Gadeopera, å-opera og måske-opera

Gratis er det også når Den Fynske Opera byder på opera i gadebilledet eller Marathonsang fra Højskolesangbogen og når Sofia Warden og Andreas Bigom giver operakoncert i konservatoriets koncertsal i ODEON.

Er man til opera der vugger, kan man nyde operasang, mens man sejler blidt af sted på åen og nyder et dejligt glas vin.

Man kan også opleve den musikalske teaterforestilling Kejseren – et gæstespil fra musikteaterensemblet Livingstones Kabinet. Det er en politisk-satirisk, fræk og fabulerende, musikforestilling (meget) frit efter H.C. Andersen kendte eventyr om Kejserens nye klæder med inspiration fra blandt andet 30’ernes cabaret’er og Brechts politiske teater.

Du kan læse mere om arrangementerne på H.C. Andersen Festivals hjemmeside – Og det er ganske vist!

Indlægs forfatter: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *