Kendt forfører kommer til Aarhus og Værløse – og Sydfyn

Aarhus Sommeropera har netop løftet sløret for sommerens forestilling. I samarbejde med Egnsteatret Undergrunden præsenterer Aarhus-operaen Mozarts Don Juan i en ny opsætning instrueret af Undergrunds-chefen, Anders Ahnfelt-Rønne.

Mozarts operaer har været en af hjørnestenene i Aarhus Sommeroperas repertoire igennem årene. Med kompagniets første opsætning i 1988, Cosi fan Tutte, blev en tradition for Mozart-produktioner etableret, og flere af dem har høstet stor anerkendelse – Don Juan i 1989 og 1990, La Clemenza di Tito i 1998, Cosi fan Tutte i 2000, 2001 (vinder af Reumertprisen for “Bedste opera”) og 2012, Figaros Bryllup i 1999 og 2010 og Bortførelsen fra Seraillet i 2003 og 2005 (nomineret til en Reumert i 2004).

Operaen synges på dansk. I hovedrollen som Don Juan synges af barytonen Thomas Storm, og hans tjener, Leporello, af en af sommeroperaens gamle kendinge Jesper Mikkelsen. Blandt de øvrige sangere er sopranen Signe Sneh Durholm, mezzosopranen Stina Schmidt og tenoren Anders Christensen. I orkestergraven dirigeres Randers Kammerorkester af David Riddell.

Udover de fem forestillinger, aarhusianerne kan høre, og de 4 til sjællænderne, kan også Sydfyn glæde sig til at få besøg af den berømte forfører. I slutningen af august indgår forestillingen nemlig i den første udgave af Den Sydfynske Operafestival.

Indlægs forfatter: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *