Kleopatra bevares alligevel for eftertiden

Den Jyske Opera har høstet mange velfortjente roser for sin opsætning af August Ennas indtil nu glemte opera Kleopatra, som havde premiere efter 125 års Tornerosesøvn den 1. marts i Musikhuset i Aarhus.

Flere af de begejstrede kritikere ærgrede sig dog midt i alle de flotte ord over, at bekendtskabet ville blive kort, da man ikke i forbindelse med forestillingerne fik realiseret en CD-udgivelse af værket eller i det mindste en radiotransmission.

Men nu ser det ud til, at vi alligevel kan nyde Ennas smukke opera, også efter at Den Jyske Opera har turneret færdig i midten af april.

Et velvilligt samarbejde

I samarbejde med pladeselskabet Dacapo, DR P2 og Odense Symfoniorkester er det alligevel lykkedes at få arrangeret en studieindspilning af operaen.

Dacapos direktør Henrik Rørdam er glad for at indgå i samarbejdet om udgivelsen. ”Det er altid spændende at grave i den danske musikhistorie og få nye skatte frem i lyset”, udtaler han. ”Vi glæder os meget til at gøre dette fantastiske stykke dansk musikdramatik tilgængeligt for den danske befolkning såvel som for det internationale publikum”

Også Den Jyske Operas chef Philipp Kochheim er glad. ”Jeg er særdeles stolt over og tilfreds med de positive tilbagemeldinger, vi har fået på Den Danske Serie”, udtaler han, og glæder sig over at kunne være med til at udfolde og fejre rigdommen i dansk kultur og til at udvide forståelsen af danskernes nationale arv.

Stjernebesætning

Optagelsen vil finde sted i Odense Koncerthus umiddelbart inden Den Jyske Operas Kleopatra-turné rundes af i ODEON i Odense 12. april. Og selvom publikum ved forestillingerne har oplevet en reduceret orkesterbesætning, er det her den originale besætning, der bliver indspillet.

I titelrollen som kleopatra kommer vi til at høre Elsebeth Dreisig, og som Prins Harmaki tenoren Magnus Vigilius. De øvrige roller besættes af Lars Møller (Sepa), Ruslana Koval (Charmion), Jens Bové (Schafra) og Kirsten Grønfeldt (Iras). Den Jyske Operas Kor og Odense Symfoniorkester dirigeret af Joachim Gustafsson.

Kleopatra transmitteres i DR P2 lørdag den 18. maj kl. 19.20. Operaen vil efterfølgende kunne høres på dr.dk/P2 koncerten.

Kilde: Den Jyske Opera

Indlægs forfatter: Søren Schelling