Ny opera blander elektroniske og klassiske elementer

Myte om Mørke er en nykomponeret hyldest-opera til forfatteren og samfundsdebattøren Elsa Gress.

Musikken er skabt kollektivt af gruppen We like We med medlemmerne Katrine Grarup Elbo (violin), Josefine Opsahl (cello), Sara Nigard Rosendal (percussion) og Katinka Fogh Vindelev (vokal) til en libretto af dramatiker Alexandra Moltke Johansen. Kompositionen er en blanding af forskellige genrer, som udfordrer den klassiske musiks rammer og undersøger nye elektroniske veje.

Operaen rusker således op i genren, ligesom kvinden der inspirerede til operaens tilblivelse.

Frem fra glemmebogen

I januar 2019 ville Elsa Gress være rundet 100 år, og selvom den danske forfatter og samfundsdebattør levede et ganske usædvanligt liv, der må have været svært at glemme, er Gress gået i glemmebogen. Denne nye forestilling hylder hende og hendes tanker, når NordicOpera sætter den op rundt omkring i hele Danmark, først ved Cph Opera Festival til august.

Elsa Gress modtog en skare af litteraturpriser i ind -og udland og har beriget det danske litteraturunivers med fortællinger om alt fra nazismen, kærligheden og menneskets lidelser til sin egen ungdom, hvor hendes mors død og mobning i skolen tvang hende til at filosofere over livet i en tidlig alder. ”Myte om Mørke” handler om at kæmpe for de ting, der er værd at kæmpe for og aldrig stoppe med at kæmpe mod de ting, der skal bekæmpes – blandt de sidstnævnte er Elsa Gress’ egen beskrivelse af de magtindehavere, hun foragtede og bekæmpede:”et kedeligt, brutalt og forældet samfund.” Læs mere om Gress her

”Myte om Mørke” kan opleves på Cph Opera Festival den 6., 7. og 8. august og herefter ved Aalborg Operafestival i Musikkens Hus den 11. august. Sidst, men ikke mindst får Møn glæde af stykket på Sukkerfabrikken den 16. og 18. august.

Medvirkende:

Instruktør: Lotte Andersen
Scenograf: Simone Bartholin
Lysdesigner: Mikkel Jensen
Lyddesign: We Like We
Koreograf: Ronni Morgenstjerne

Nana Bugge Rasmussen, mezzosopran
Daniel Carlsson, kontratenor
Regína Unnur Ólafsdóttir, sopran
Mila Lulu Houstrup Madsen, danser
Silja Lumholt, danser

Læs mere, og køb billetter på NordicOperas hjemmeside

Indlægs forfatter: Ida Fogh Kiberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *