Ny dansk genforeningsopera: Premiere i 2020

Opera på Grænsen har i juni 2020 premiere på en nyskreven dansk opera i anledning af genforeningsjubilæet i 2020. Operaen, der får titlen Grænsemageren, bliver skrevet af komponisten Bo Gunge, og der er tale om en fuld skala-forestilling i 3 akter med 9 solister, kor og Sønderjyllands Symfoniorkester.

Dramaet tager udgangspunkt i et fascinerende stykke Danmarkshistorie og inddrager de hovedbegivenheder, der førte til afstemningerne i 1920, hvor Sønderjylland blev genforenet med Danmark.

»Alle varianter af menneskelig dårskab, dobbeltspil og selvovervurdering viser sig blandt de mange, der følte sig kaldet til at blande sig i det politiske spil«, siger Bo Gunge ”Midt i det hele står én person, som modtager så mange verbale tæv, finder sig i så mange uforskammetheder og er genstand for endeløse rænker. Det er H. P. Hanssen. Som det politiske svar på Die Hard-filmene, nægter han at give op. Det er en god historie at fortælle.”

Projektet er for alvor kommet på skinner efter, at det sønderjyske operakompagni i januar kunne offentliggøre, at A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bevilliget 1 mio. kr. til operaen.

Indlægs forfatter: Søren Schelling

En tanke om “Ny dansk genforeningsopera: Premiere i 2020

    […] I 2020 fejrer vi danskere, og måske i særlig grad sønderjyderne, 100-året for den sønderjyske genforening med Danmark. I den anledningen opfører det sønderjyske operakompagni Opera på Grænsen en ny dansk opera, Grænsemageren, skrevet af Bo Gunge. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *