Operafestival i Herning (…uden opera!)

Så er Herning også klar med deres egen operafestival. Den løber af stablen i weekenden 30. august til 1. september, og byder på en række koncert- og underholdningsarrangementer bl.a. med nogle af de sangernavne som Herning med rette er så stolte af – Peter Lodahl, Susanne Elmark, Lisbeth Kjærulff, Jesper Lundgaard, Lars Møller, Jens Søndergaard, for blot at nævne nogle stykker.

Ifølge arrangørerne er Herning Opera Festival en operafest for alle aldre, alle typer, alle slags ører, alle musikelskere – både operakendere og operanovicer. Og programmet bærer også tydeligt præg af, at man her forsøger at nå bredt ud, bl.a. ved at præsentere opera, der hvor folk normalt kommer i andre sammenhænge og med andre ærinder, og ved at lokke med gratis entré til flere af arrangementerne (det er noget vi jyder, kan forstå!).

Fra operacykel over bingo til øl og fodboldopera

Foruden operakoncerter på en række udendørs lokaliteter kommer “Operacyklen” forbi i gadebilledet og giver operaoplevelser bogstavelig talt midt i Herningensernes dagligdag. Der vil være mulighed for at spille opera-bingo med Keld og Hilda Heick – et succeskoncept lånt fra CPH Opera Festival – og sangeren Jens-Christian Wandt vil sammen med sopranen Cæcilie Cramon kombinere opera og øl i Østergade. Tenoren Peter Lodahl vil også forsøge at kombinere to passioner, nemlig opera og fodbold – Spændende!

Kunst og klang

Komponisten Ditte Rønn-Poulsen uropfører sit værk Panta Rei, som er en musikalsk fortolkning af et maleri af kunstmaleren Carl Henning Pedersen. Solist i værket er Cæcilie Cramon, der denne gang sammen tenoren Anders Christensen desuden vil synge udvalgte arier og Lieder.

Hvor er operaen?

Med en ærværdig ambition om at få operaen ud til folket, og med så gode kræfter samlet kan man godt ærgre sig lidt over, at der i festivalprogrammet slet ikke er blevet plads til en egentlig opera – bare en lille én! – altså en historie fortalt i teater musik og sang – for det er jo i bund og grund der, operaen som kunstform virkelig har sin styrke.

Men man skal selvfølgelig lige i gang, og det kan jo være, at man får mere operablod på tanden i Herning til næste år.

Læs mere, og se hele programmet på Herning Opera Festivals hjemmeside

Indlægs forfatter: Søren Schelling

En tanke om “Operafestival i Herning (…uden opera!)

Lukket for kommentarer.