Operakoncert i naturskønne rammer

Fire venner fra Sondrup sad en mørk vinternat for et par år siden og syntes der skulle ske noget i den lille landsby, på nordsiden af Horsens Fjord. Byen har et stærkt lokalt sammenhold og en unik natur med skov og strand og en god åben plads, hvor man fint kunne lave et spændende kulturarrangement. Og hvorfor ikke en operakoncert?

Lørdag den 24. august kan man så for tredje år i træk tage til Opera ved Sondrup Strand – et efter arrangørernes eget udsagn hyggeligt og simpelt arrangement, hvor der ikke er brugt penge på kulørte lamper og lækker indpakning, men på kvalitet. Kl. 16 er der operakoncert, og kl. 18 fællesspisning, enten med medbragt madkurv eller med mad fra kokken Mads Valentin, der står på stedet og tilbereder en gedigen menu, bl.a. med gedekød fra den lokale gedefarm.

Når forskellige kompetencer bringes sammen, så sker der noget

De fire venner, Poul Pagaard, Peter Arndrup Poulsen, Carsten Vejby Møller og Jonas Brandt, har ikke synderligt forstand på opera, men alle er de driftige erhvervsmennesker med masser af drive og gode forbindelser.

En femte ven blev kontaktet, nemlig Merete Sveistrup, som er operachef for NordicOpera. Hun tilbød at tage sig af den kunstneriske del af arrangementet, mens de andre i et snuptag klarer alle de andre opgaver, der også skal løses, når man vil stable et rigtigt operaarrangement på benene – anskaffelse af sceneudstyr, lydanlæg, lydmand, etablering af parkeringsforhold, toiletforhold og meget andet. Nå, ja – og så salg af billetter.

Et lille, intimt arrangement af høj kvalitet

Opera ved Sondrup Strand er et lille, intimt arrangement, og initiativtagerne gør meget ud af, at det ikke skal vokse sig for stort – lidt større kan det godt tåle at være, men det skal bevare sit lokale præg uden af den grund at gå på kompromis med den kunstneriske kvalitet.

Og det er da også klassemusikere, der fylder sommerluften med skønne sange og arier fra kendte operaer, operetter og musicals. På scenen kan man opleve en af Danmarks førende sopraner, Elsebeth Dreisig, der i foråret høstede stor ros for sin præstation som Kleopatra i Den Jyske Operas opførelse af August Ennas glemte værk. Desuden kommer den svenske baryton Tor Lind og den svensk/franske sopran Isabel Piganiol, der sammen med pianisten Madeleine Sjöstrand også tidligere har optrådt med Opera ved Sondrup Strand.

Læs mere om arrangementet på: http://sondrupnet.dk/opera2019.pdf
øb billet på: http://sondrup.billet.dk

Indlægs forfatter: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *