SAMSØ OPERA bringer operaen fra eliten og ned på jorden

Samsø er et herligt feriested, som nu også vil kunne associeres med operagenren. Med en inspirerende fremtidsplan om et koncerthus i grønne parkområder har Lise Christensen og Mike Bracegirdle skabt en operafestival langt fra centrum af danskernes teatergængere – Opera In Unlikely Places, der løber af stablen i år for tredje gang, den 22- 24 juli.

”Ambitionen med festivalen er at nå ud til alle hjørner af denne særprægede, charmererede ø, og at fange og tryllebinde publikumssegmenter, som måske ikke er meget bekendt med genren, eller som ikke ville opsøge den i et teater”, siger operaens kunstneriske leder, Lise Christensen. “Uden nogensinde at gå på kompromis med kvaliteten, ønsker vi at medvirke til, at operaens ry som elitær og utilnærmelig nedbrydes.”

Opera In Unlikely Places 2017 – Foto: Søholm Opera

Ideen blev skabt allerede i 2016, og siden har den givet pote for alle ved de efterfølgende festivaler.

”At bryde de vante operahus/teater-rammer har vist sig at være en stor succes, og tusindvis af publikummer på Samsø har herved fået en oplevelse af operaens evne til at belyse følelser, sjælelige tilstande og det levende øjeblik.”

Pssssst – det er også for børn

Der er ikke glemt noget i Søholm Operas 2019-program; med en menu, der byder på alt fra til børnene og til fortællinger om operaens genre og stemmefag er der udsigt til oplevelser for enhver smag og alle aldre. Der er gratis adgang for børn under 16 til afslutningskoncerten, og i september vil der kun blive lagt vægt på dem, der ikke er voksne, når GrowOP stiller med deres børneoperafestival på øen!

Måske man skulle holde ferie på Samsø denne gang?

Læs mere på Søholm Opera’s hjemmeside.

Indlægs forfatter: Ida Fogh Kiberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *