Velkendt musik i ny indpakning

Sopran Louise Pape debuterer fra Syddansk Musikkonservatorium, og det bliver gjort med en helt ny operaperformance, stykket sammen af velkendte favoritter og mindre kendte perler i Vollsmose Bibliotek og Kulturhus den 28. august kl. 19:00.

“FørOgEfter” er en opera om håb, forventning og bristede drømme (hvilket måske ikke lyder så specielt eller nyt, når man tænker på operaens dramatiske genre), men speciel, dét er den. Denne forestilling er for alle, der har lyst til at opleve opera i anderledes rammer. Musikken er sammensat af kendte arier, Lieder og ny klassisk musik, bundet sammen i en historie om en ugift kvinde og hendes bryllup. Musikken er i første del sammensat af forskellige sange af bl.a. Messiaen, Gounod, Menotti og Carl Nielsen. Anden del er en dansk udgave af Dominick Argentos opera Miss Havisham’s Wedding Night fra 1981.  Mange kender nok denne titel fra historien eller filmudgaven af Charles Dickens’ Great Expectations med Helena Bonham Carter i hovedrollen, og der er mere end nok stof her til en spændende opera.

Med de store følelser i spil, glæde såvel som sorg, helt tæt på de tilhørende, bliver publikum trukket ind i Olivia Hermansens univers. Hun skal giftes og gøres klar til den store dag – dagen, hun har glædet sig til, men noget går galt, og Olivia bliver aldrig gift! 

Hvad gør sorg og svigt ved en kvinde som Olivia?

Helena Bonham Carter i “Great Expectations”, 2013 https://www.youtube.com/watch?v=nCgbVNChs9I

Louise Pape, sanger og performer. 

Louise er uddannet fra det Fynske Musikkonservatorium i 2009. Hun har siden arbejdet som freelance sanger, været solist og korisk ved bl.a. Den Fynske Opera, Opera Hedeland og Det Kongelige Teater. Louise har i de sidste par år beskæftiget sig meget med alternative musikalske projekter og har haft stor succes med rollen som Lucy i Menottis The Telephone, som hun skal på skolekoncertturné med til efteråret. Af andre roller kan nævnes Fru Manér i en lille opera over en Lied-samling af Argento og Musetta i Den Fynske Operas børneudgaven af Puccinis La Bohème


FørOgEfter – en operaperformance
Onsdag 28. august, kl. 19:00
Vollsmose Bibliotek og Kulturhus
Gratis entré
(For at være sikker på en plads, kontakt AOF Odense på tlf 69160600. Du er også velkommen til bare at møde op; pladserne, som ikke er reserveret, bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet.)

Medvirkende
Louise Pape, debutant i sang fra Syddansk Musikkonservatorium
Cecilie Holst Bodil, klaver
Yngvild Vivja Haaland Ruud, accordeon

Indlægs forfatter: Ida Fogh Kiberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *