Årets gæstekunstner på Copenhagen Opera Festival

Forleden dag fik jeg en mail fra Copenhagen Opera Festival, hvor de skrev, at de nu begyndte at løfte sløret for dette års operafestivalprogram. Programmet vil blive afsløret løbende over de næste par uger, men allerede nu i mailen kom de altså med de første lunser.

I år indfører festivalchef Amy Lane og co. et nyt og spændende initiativ, nemlig en gæstekunstner, som med koncerter og workshops og sin blotte tilstedeværelse vil sætte sit præg på festivalen.

Og der er ikke så lidt stolthed at spore, når Copenhagen Opera Festival afslører, at årets gæstekunstner hedder Susan Bullock.

Susan Bullock er sopran og har igennem de sidste tre årtier begået sig på alverdens internationale operascener, ikke mindst i roller fra det tyske romantiske repertoire – Richard Strauss, Richard Wagner. I løbet af operafestivalen i København, som altså løber af stablen fra den 19. – 28. august i år, giver hun to koncerter: ”Songs My Father Tought Me”, den 21. august med Richard Sisson på klaver, og ”Børsen Recital” den 23. august med pianist Ulrich Stærk.

Derudover vil hun stå for en masterclass for en række udvalgte sangtalenter i Koncertkirken i København. Masterclassen er åben for offentligheden, og det er altid en stor oplevelse, at se, hvordan de store arbejder.

Store navne i Tivoli

Udover navnet på årets gæstekunstner har Copenhagen Opera Festival offentliggjort to koncerter i Tivolis Koncertsal – Den ene, ”Viva Verismo!”, er en hyldest til italiensk opera, med Copenhagen Phil, sopranen Yana Klein, tenoren Peter Lodahl og David Kempster, baryton. Den anden er en koncert med bl.a. Schubert- og Richard Strauss-sange fremført af en af de helt store soprannavne, nemlig den amerikanske sopran, Renée Fleming.

Ja, de lægger hårdt ud Copenhagen Opera Festival – jeg holder øje og vender tilbage med mere fra den kant i den kommende tid.

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *