AkadeMidt siger farvel og tak med en moderne barokopera

Musikforeningen AkadeMidt har siden 2011 leveret koncerter, operaer, foredrag, undervisning og meget mere til nærområdet Give & Vesterlund, ud fra devisen: Kunst er for alle! Kunst af højeste kvalitet er ikke kun for storbyerne.

Nu er det slut. Med forestillingen Den Dominerende Stuepige – Telemanns pauseoperahit Pimpinone fra Hamburg 1725 – siger foreningen farvel og tak.

Tilbagevendende tema

Operaens fulde titel er Det ulige ægteskab mellem Vespetta og Pimpinone eller Den dominerende kammerpige. Temaet var tilbagevendende i mange tidens forestillinger: den unge stuepiges magtkamp for at få en plads i livet med sikkerhed og hjem sat op imod den ældre rigmands jagt efter lidt kærlighed og indhold i livet.

Operaen var voldsomt populær og dannede vej for bl.a. Pergolesis La Serva Padrona –(Stuepigens List), som AkadeMidt sidst opsatte i 2018.

Oplev et råt og upoleret udtryk, hvor vi er i den oprindelige tid, men bruger nutidige elementer, som en slags markering af fortiden. Der bliver skåret helt ind benet, kun det allermest nødvendige er til stede! Med elementer af barokdans, synger vi på tysk og indtager die Bühne med rollator og kufferten fuld af parykker. Det bliver virtuost med en god portion vanvid.

Forestillingen spiller lørdag den 29. februar i Kulturhuset i Give, der har dannet ramme om mange af AkadeMidts koncerter og med sin mørke koncertsal udgør den perfekte kulisse for operaen. Læs mere om forestillingen her.

Medvirkende

Jesper Buhl, bas
Anna Wierød, sopran
Søren Gleerup, cembalo
Tinne Albrechtsen, violin

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *