Anmelderrost børnebog bliver til eventyrlig opera

ZeBU, Musikteatret SAUM og Den Ny Opera i Esbjerg er gået sammen om at forvandle Cecilie Ekens anmelderroste billedbog på vers V til en eventyrlig opera for børn. Forfatteren har selv udarbejdet librettoen til forestillingen, der giver stemme til de svære følelser i et barns liv, når familien kollapser. ”Historien om V handler om sorg – men også om håb”, siger Cecilie Eken, ”Følelserne bliver taget alvorligt. Smerten er reel og forfærdelig. Men der er en vej igennem den, og den vil jeg gerne vise.”

Det, vi ønsker at tie om

Det er ikke første gang ZeBu og Musikteatret SAUM beskæftiger sig med den tungere ende af barnesindet, i 2016 fik de en pris for forestillingen Far og vrede mand, om drengen Boy, hvis far har store problemer med at styre sin vrede. I denne forestilling tager de også fat på noget af det, som børn oftest ønsker at tie om.

Historien om V tager sit afsæt i Cecilie Ekens billedlige og digteriske univers. Dem, der kender børnebogen, vil kunne genkende passager og versefødder fra billedbogen.

”Følelserne bliver taget alvorligt. Smerten er reel og forfærdelig. Men der er en vej igennem den, og den vil jeg gerne vise.”

Cecilie Eken

Hovedkaraktererne V og Pigen bliver spillet af de to unge skuespillere Peter Schlie Hansen (Den sommer min far blev homo, Hils Din Mor) og Amanda Bøgestrøm Isaksen (Tartuffe, Teatret Slotsgården), og musikken i forestillingen er komponeret af komponist LiYing Wu, som er født i Taiwan og uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (2010). Li-Ying Wu sætter asiatisk og vestlig kultur i et gensidigt perspektiv med sin undersøgelse af både den akustiske og elektroniske musik.

På scenen står, foruden de to skuespillere og to musikere, operasanger og teaterleder af Musikteatret SAUM Ingeborg Fangel Mo, der har mere end 20 års erfaring med at arbejde med børneopera.

En eventyrlig rejse ind i barnesindet

Historien om V er eventyrlig musikalsk forestilling om en piges tab og sorg over en forsvunden far og hendes brændende ønske om at få ham hjem igen, uanset prisen. En beretning om et barns rejse ud i verden – en dannelsesrejse – som byder på glæde og smerte, humor og vrede, håb og erkendelse. Barnet tager ud for at lede efter sin far, men finder noget andet, nemlig sig selv og sin sorg – sin V.

Forestillingen har premiere den 10. marts på ZeBU


Om forestillingen

Alder: Fra 9 år
Varighed: 55 minutter
Spilleperiode: 10. – 20. marts

Co-produktion: ZeBU, Musikteatret SAUM og Den Ny Opera i Esbjerg
Spillested: ZeBU

Medvirkende

Amanda Bøgestrøm Isaksen (Skuespiller)
Peter Schlie Hansen (Skuespiller)
Ingeborg Fangel Mo (Mezzosopran)

Mina Fred (Bratsch)
Frode Andersen (Accordeon)

Komponist: Li-Ying Wu
Libretto: Cecilie Eken

Instruktør: Marc van der Velden
Scenograf: Johanne Eggert
Lysdesign: Malte Hauge


Læs mere om forestillingen hos Musikteatret SAUM

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *