Bortførelsen fra Seraillet på Danmarksturne

Operachef og instruktør Philipp Kochheims har i denne iscenesættelse forvandlet seraillet fra et orientalsk harem til et moderne gyldent bur og et fysisk rum, hvor ingen er i stand til at undslippe deres følelser.

Læs mere om tankerne bag forestillingen i Operascenen.dk’s artikel ”Ingen kameler, tak!”.

Udgangspunktet er Konstanze – en kvinde mellem to mænd – Hun er splittet mellem den rige Bassa Selim, der er i stand til at opfylde alle hendes materielle ønsker og drømme (selvom den seksuelle tiltrækning er knap så stærk) og hendes yngre, ludfattige forlovede Belmonte. Hun er fanget i sin ubeslutsomhed og er ikke er i stand til at vælge mellem de to lige fristende muligheder.

Det hele kompliceres af endnu et trekantsdrama bestående af tjenestefolkene Blonde og Pedrillo samt fangevogteren Osmin, der bevogter Blonde, men må indse, at det er svært at få en frihedsvant kvinde til at makke ret. Belmonte og Pedrillo forsøger sammen at befri de to kvinder, men ønsker de i virkeligheden at undslippe?

Generalprøve for unge og studerende

Forestillingen, der er en co-produktion mellem Den Jyske Opera og Theater Münster rammer Danmark, Musikhuset Aarhus, den 21. februar og turnerer herefter i hele landet. Dagen inden premieren kan man, hvis man er ung (dvs. under 25 år) og/eller studerende opleve generalprøven for en flad halvtredser.

Opera After Party

Det er efterhånden en tradition at Den Jyske Opera inviterer til Opera After Party, og denne premiere er ingen undtagelse. Her kan publikum mød solister, kunstnere og medarbejdere og få mulighed for at tale med holdet bag produktionen i uformelle rammer.

Læs mere på Den Jyske Operas hjemmeside.

Indlægs forfatter: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *