Copenhagen Opera Festival kårer Årets Operatalent 2020/21

I går offentliggjorde Copenhagen Opera Festival, hvilket klassiske sangtalent, der skal modtage prisen som Årets Operatalent 2020/21, og valget er i år faldet på den unge bas, Nicolai Elsberg. Copenhagen Opera Festival fremhæver i en pressemeddelelse, at der er tale om en stemme på internationalt niveau, der besidder både dramatiske færdigheder og ambitioner.

”Nicolais nævneværdigt dybe og fyldige stemme er enormt moden for hans unge alder”, udtaler kunstnerisk leder og festivalchef Amy Lane. ”Hans lidenskab som kunstner, kollega og kreativ vil gøre ham efterspurgt af operakompagnier verden over.

Nicolai Elsberg (f. 1989) er oprindelig uddannet rytmisk sanger og musiker fra Rytmisk Musikkonservatorium og har været forsanger i bandet Spillemændene, hvor han blev nomineret til en Steppeulv i 2014 som Årets Vokalist. I kraft af sin fortid, har han medvirket i flere cross-over-projekter, bl.a. med bandet Efterklang og har været solist i uropførelser af Karsten Fundal og Rasmus Zwicki.

Siden 2016 har han studeret klassisk sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og han medvirkede under Copenhagen Opera Festival 2019 som Commendatore i Christian Lollikes nyfortolkning af Mozarts Don Juan på Teater Sort/Hvid. I november 2019 sang han Colline i festivalens intime version af Puccinis opera La Bohème på Østre Gasværk, en rolle han ifølge festivalchefen høstede stor anerkendelse for.

Til september indtræder han i Det Kgl. Teaters solistensemble, hvor første rolle bliver ypperstepræsten Sarastro i Barrie Koskys opsætning af Mozarts opera Tryllefløjten – på dansk, der præsenteres i samarbejde mellem Copenhagen Opera Festival og Det Kgl. Teater. Nicolai Elsberg deler rollen med Stephen Milling.

Foto: Copenhagen Opera Festival

Det er ottende gang, at Copenhagen Opera Festival uddeler prisen for Årets Talent – blandt de tidligere primodtagere florerer prominente navne som Elsa Dreisig, Morten Grove Frandsen og Clara Cecilie Thomsen. Med Nicolai Elsberg gives prisen for første gang til en dyb basstemme.

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *