Dansk operas glemte guld – en audio-visuel udstilling

Den 1. marts har Den Jyske Opera premiere på August Ennas opera Kleopatra.  Det er første skud på stammen i Den Danske Serie, som operachef Philip Kochheim præsenterer i løbet af de kommende sæsoner, og som vil puste nyt liv i glemte skatte fra en gylden periode i dansk opera.

Inden forestillingen åbner Kochheim en ny audio-visuel udstilling i Musikhuset Aarhus’ foyer, som Den Jyske Opera har kurateret. Udstillingen portrætterer 12 komponister i perioden 1870-1939 og kan ses i Musikhuset Aarhus i perioden 1.-9. marts, samtidig med opførelserne af Kleopatra. Derefter drager operaenpå turné rundt i Danmark, og udstillingen følger med på udvalgte spillesteder.

Perioden byder på operaer, som er og har været blandt de internationalt mest opførte danske operaer. Nogle af dem har, dengang de blev skrevet, gået deres sejrsgang over store dele af Europa, men er sidenhen er gået i glemmebogen både herhjemme og i udlandet.

Efter Kleopatra fortsætter Den Danske Serie med Paul August von Klenau opera Michael Kohlhaas, som har Skandinavienspremiere til august.

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *