Det Kongelige Teater tager kampen op med Netflix og HBO

Med direkte inspiration fra streamingtjenester som Netflix, HBO m.fl. lancerer Det Kongelige Teater en ny abonnementsservice for unge under 25 år, og abonnementet er måske teaterverdenens første seriøre konkurrent til streaminggiganterne. Med abonnementet Sceneskift får unge under 25 år nemlig direkte adgang til alle Det Kongelige Teaters forestillinger – teater, ballet, skuespil og symfonisk musik – i både Skuespilhuset, Gamle Scene og Operaen.

Også prisen matcher de store streamingtjenester. Det koster nemlig kun 99,- kroner om måneden (eller 1000,- kroner for et årsabonnement) at få adgang til hele teatrets repertoire.

“Jeg ved selv, hvordan det ændrede mit liv at opleve teater, da jeg var ung – og vi tror på, at flere unge kan få glæde af de oplevelser, den fordybelse og det fællesskab, man kan opleve i teatret.”

Et spørgsmål om vaner

Ambitionen er klar: at vende de unge til at tænker live teateroplevelser ind i palletten af kulturtilbud og gøre dem familiære med det at gå i teatret. “Vi tror på, at teater er vanedannende”, siger teaterchef Kasper Holten i en pressemeddelelse. “Jeg ved selv, hvordan det ændrede mit liv at opleve teater, da jeg var ung – og vi tror på, at flere unge kan få glæde af de oplevelser, den fordybelse og det fællesskab, man kan opleve i teatret. Derfor vil vi gerne gøre det let og billigt for unge at gøre det til en vane at bruge Det Kongelige Teater.”

Del af en større strategi

Sceneskift er seneste tiltag i Det Kongelige Teaters arbejde for at være mere for flere og et nyt initiativ i rækken af udspil, som understøtter teatrets strategi for at introducere flere børn og unge til kunst.

Med Sceneskift får man adgang til at booke billetter to uger inden dagen, hvor man ønsker at se en forestilling. På dagen for forestillingen tildeles pladsen, som kan blive i alle kategorier – potentielt også teatrets bedste pladser. Det er selvfølgelig muligt at købe billet til ledsager ved siden af.

Man kan læse meget mere om ordningen på Det Kongelige Teaters hjemmeside.

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *