Dokumentaropera om Danmarks første musikantropolog

En kold novemberdag med båndoptageren bag på sin Nimbus kører Andreas Fridolin Weis Bentzon (1936-1971), der trods sit korte liv nåede at dokumentere en af de ældste folkemusikalske traditioner i Europa, og dermed bidrog til at redde den fra glemsel, gennem Europa. Året er 1956, og målet er den sardiske traditionsrige musik. I et kapløb med tiden bliver han den første, der dokumenterer den skrøbelige lyd af tredobbelte klarinet, launeddas.

Da Fridolin påbegyndte sit feltarbejde, var der kun 14 launeddas-spillere tilbage på Sardinien. Takket være Fridolins optagelser af de tilbageværende sardiske launeddas-spillere og sit engagement i at dokumentere og revitalisere denne uddøende folketradition, skabte han en fornyet interesse for instrumentet, hvilket har betydet, at der i dag eksisterer mere end 400 udøvende spillere verden over.

Dansejæger er en biografisk musikfortælling om Danmarks første musikantropolog. En fortælling om historiens ekko ført op til nutiden, hvor antropologiske studier formidles gennem neo-minimalisme, jazz, opera, dokumentarkilder.

Forestillingen, der spiller søndag den 16. februar på Undergrunden i Værløse. udføres primært på engelsk, men også på dansk, italiensk, sardisk.

Komponist, librettist: Mauro Patricelli
Dramaturg: Florient Azoulay

Ensemble:
Signe Asmussen (sanger)
Francesco Bigoni (saxofon og klarinet)
Thommy Andersson (kontrabas)
Matias Seibæk (slagtøj)
Chano Olskær (trommesæt)
Mauro Patricelli (pianist)

Varighed: ca. 60 minutter uden pause.

Læs mere på Undergrundens hjemmeside.

Indlægs forfatter: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *