Elsa Dreisig hædret med Kronprinseparrets kulturpris

Lørdag aften modtog den dansk/franske sopran, Elsa Dreisig Kronprinseparrets Kulturpris. Prisuddelingen fandt sted i ODEON i Odense, hvor den blev ledsaget af følgende rosende ord fra H. K. H. Kronprinsen:

”Kronprisparrets Kulturpris gives for det kunstneriske arbejde, Elsa Dreisig udfører med særlig stor kapacitet og engagement, et arbejde, der uden tvivl placerer hende blandt verdens bedste solister. Vi ser frem til, at Elsa Dreisig vil tage os med på endnu flere musikalske oplevelser i fremtiden og vise vejen for nye måder at udvikle operagenren på.”

Kongehusets skriver desuden på deres hjemmeside: ”Når Elsa Dreisig udfolder sit sangtalent, rammer hendes vokal publikum med en renhed, der både vidner om sanselig melankoli, kunstnerisk overskud og alsidighed.” 

Else Dreisig er født i 1991 som datter af den danske operasanger Inge Dresig og franske dramatiker, pianist m.m. Gilles Ramade. Hun er uddannet i Frankrig og tyskland, og har siden 2017 haft roller i flere af verdens store opera bl.a Paris, Berlin og London, hvor hun for tiden synger Pamina i Mozarts Tryllefløjten, på Royal Opera House, Covent Garden. I 2015 blev hun kåret som årets unge solist af fransk radio. Året efter vandt hun Plácido Domingos Operalia-konkurrence, og i 2017 udråbte CPH Operafestival den unge sopran til årets operatalent.

For hæder, ære og et betydeligt pengebeløb på 500.000 kr. kvitterede Elsa Dreisig lørdag aften med en smuk juvelarie fra Gounods opera Faust.

(Artikelfoto: Ulrik Jantzen)

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *