Et opkald fra en vred Kgl. operakorsanger

Du kan også lytte til nyheden her.

Da jeg i fredags havde udgivet min første udgave af mit nye ugentlige videoformat, Operaoverblikket, blev jeg ringet op af en vred korsanger fra Det Kgl. Operakor – Okay, vred er måske en overdrivelse, det var min bror, som havde nogle kommentarer til videoen, men som især ville gøre mig opmærksom på, at jeg havde glemt noget vigtigt i mit nyhedsoverblik (det vigtigste, måtte jeg forstå).

I aften mens Det Kgl. Teater præsenterer sit nye sæsonprogram, løber der nemlig et andet arrangement af stablen: International Opera Awards – operaens svar på Oscar-uddelingen – som i år afvikles som et rent online-event. Operainteresserede verden over og ikke mindst de nominerede selv har virkelig måttet væbne sig med tålmodighed. Prisuddelingen i 2020 blev nemlig aflyst (behøver jeg at sige hvorfor?), så vinderne ved aftenens uddeling har altså ventet mere end et år på at få udløst spændingen.

Og her er så grunden til, at min bror syntes, at jeg havde glemt noget vigtigt (det vigtigste, måske). Hans kor, Det Kgl. Operakor, er nemlig blandt de nominerede, og dyster i aften med kollegaer fra bl.a. Welsh National Opera, Deutsche Opera i Berlin og Metropolitanoperaen i New York om titlen som verdens bedste operakor.

Jeg undskylder mange gange, at jeg ikke fik den begivenhed med.

Og så må jeg hellere huske, at nævne (inden jeg får flere vrede opkald), at Det Kgl. Teaters opsætning af Heises opera Drot og Marsk, instrueret af Amy Lane og Kasper Holten også er blandt de nominerede, nemlig i kategorien ”Rediscovered Work”.

Man kan i øvrigt følge begivenheden live på nettet, se hvordan på International Opera Awards’ hjemmeside (www.operaawards.org). Billetterne koster £10, for bare fordi, det er online, behøver det jo ikke være gratis.

Om det er fordi, jeg har glemt noget, eller om det er af andre årsager, så er du altid velkommen til at komme med kommentarer, enten neden under artiklen eller på Facebook. Man kan også sende mig en mail på info@operascenen.dk.

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *