Festen må vente… men der skal nok blive fest!

Vil du hellere lytte til artiklen? – Værsgo, jeg har indlæst den til dig

Da prøverne på Den Jyske Operas forårsforestilling, Poul Schierbecks Fête galante, gik i i gang i december, var det under særlige corona-restriktioner, og hele tiden har pandemien kastet skygge over arbejdet. Forestillingen endte da også med at blive aflyst – i første omgang kun februar-forestillingerne, men nu er resten af Danmarksturneen også aflyst. Det skriver Den Jyske Opera i en pressemeddelelse i sidste uge.

Godt nyt – trods alt.

“Det ærgrer mig selvfølgelig, at publikum dette forår ikke får mulighed for at opleve denne sjældne danske opera, der skulle være opført for første gang i 60 år”, udtaler operachef Philipp Kochheim, der dog har godt nyt til os, der havde glædet os til at se denne sjældne forestilling: Der er nemlig fundet en løsning, så operaen kommer op i en senere sæson. Hvor længe vi skal vente på festen, forlyder der dog ikke noget om. Men allerede til sommer kan man oplev noget af operaen, når Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester inviterer til deres årlige gratis sommerkoncert Opera i parken den 12. juni i Skanseparken i Aarhus.

Et sammensurium af stilarter

Mange danskere kender Schierbeck for melodien til “I Danmark er jeg født” og “Hør den lille stær”, og ikke så forfærdelig meget mere. Men ifølge dirigent Christian Øland, som skulle have dirigeret forestillingen, er Schierbecks musik i Fête galante meget mere end det. Den er et sammensurium af stilarter, inspireret af 1920’erne, hvor den er skrevet, og man kan både høre Carl Nielsen (der var Schierbecks lærer), Puccini og andre senromantiske komponister.

Tredje opera i Den Danske Serie

Fête galante er det tredje værk i Den Jyske Operas Danske Serie, hvor man kan opleve både glemte skatte og i hvert fald én nyskrevet opera. Næste afsnit i serien bliver Karsten Fundals nyskrevne opera Inkognito Royal, som får verdenspremiere i Musikhuset Aarhus d. 18. august 2021.

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *