Forføreren “Don Juan” på Den Fynske Opera

På fredag den 29. november har Den Fynske Opera premiere på en ny opsætning af Mozarts Don Juan. Forestillingen spiller seks gange i løbet af november og december og iscenesættes af Jacob Beck.

Mozart kaldte ”Don Juan” for en komedie. Det er den også – men en mørk komedie. Adelsmanden, levemanden og skørtejægeren Don Juan nægter sig intet i livet, især ikke på damefronten. Han tager for sig i tilværelsen uden at spørge, og hvis det kræver løgne, vold og endda mord, holder han sig ikke tilbage.

I hans slipstrøm møder vi de fortumlede mennesker, hvis liv han har vendt på hovedet. Kvinderne går mere eller mindre frivilligt erotisk kaos i møde, men når Don Juan rykker videre til næste erobring, må de hævne sig, bl.a. med hjælp fra de mænd de selv har bedraget. Også Don Juans forpryglede tjener får nok af at skrive nedlagte damer i mandtal. Don Juan er på den ene side en morsom forvekslingskomedie og på den anden side et intelligent studie i dæmonisk livslyst og seksuel besættelse. Operafortællingens hæsblæsende og morsomme dialog er på dansk, mens Mozarts udødelige musik synges på italiensk. Det er for kendere, for de let øvede og især for dem, der aldrig har set en opera før. ”Kun at elske én er at svigte alle de andre”. Forestillingen er en samarbejdsproduktion mellem operatruppen Non Tardar og Den Fynske Opera og er på turné i hele landet.

VARIGHED
Ca. 2. timer inkl. pause

MEDVIRKENDE
Mette-Maria Øyen, Stina Schmidt, Jacob Bloch Jespersen,
Bo Kristian Jensen, Thomas Storm og Jacob Beck m.fl.

Author: Ida Fogh Kiberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *