Gratis pixiopera introducerer de små for opera

Kender I det, at man kan blive uvenner med en, man rigtig godt kan li´? Den lille børneoperaforestilling, Papageno og Papagena handler om kæledyr, om at fløjte og synge, om at få nye venner, og ikke mindst om, hvordan det kan gøres godt igen, når man er blevet uvenner med sin bedste ven.

Det Kongelige Teaters arrangementer gælder ikke kun for de voksne. Med Pixioperaen Papageno og Papagena kan familier og skoler få chancen for at introducere mindre børn for operagenren på en ny måde.

Operasanger Simon Duus har fået idéen og instruerer de små forestillinger, der kommer tæt på de mindste af os og gør genren tilgængelig for børn. Denne gang er det Mozarts opera Tryllefløjten, der er blevet gjort til en kort forestilling som introduktion for børn i de små klasser.

Med udgangspunkt i Tryllefløjten handler denne Pixiopera udelukkende om det spraglede og fjerelskende par Papageno og Papagena. Musikken er Mozarts genkendelige melodier, men med nye tekster. Operaen synges af to operasangere akkompagneret af klaver. Det er langt fra første gang, Pixioperaen turnerer med en forestilling, og de har haft stor succes både med denne forestilling og med Klodshans. I 2020 bliver det Den Grimme Ælling, som kan opleves.

Papageno og Papagena er en sjov og inddragende introduktion til opera for både børn og voksne. Varighed ca. 40 minutter.

Ide og instruktion: Simon Duus

Papageno: Basbaryton Frederik Rolin

Papagena: Sopran Julie MeeRa Albertsen

Klaverledsagelse: Kristoffer Hyldig

Author: Ida Fogh Kiberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *