GrowOP!-Festival (Foto: Kaare Viemose)

Hæder til nyskabende operaprojekter

Nogen har måske den opfattelse, at opera er en gammel, støvet, ufrivillig komisk, kunstart. Men sådan behøver det bestemt ikke at være. Det er ”GrowOP!” – Danmarks første operafestival for børn og unge, der løb af stablen i efteråret, et levende bevis på. I morgen aften modtager projektet nemlig prisen for årets nyskabelse ved P2’s stort anlagte prisuddeling i DR Koncerthuset.

GrowOP! er et samarbejde mellem Figura Ensemble, Børnekulturhuset, Operaen i Midten og Den Jyske Opera (hvis børneoperaproducent, Birgitte Holt Nielsen, er idékvinden bag), og festivalen præsenteredes som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 på en lang række locations i det midt- og østjyske.

Festivalen bød på flere nyskabende forestillinger – Helt nyt for de helt små, familieoperaen Hug en hæl og klip en tå?, frit efter Askepot (eventyret såvel som Rossinis opera), Min far og vrede mand – en ungdomsopera om vold i hjemmet – og meget andet. Desuden var der workshops for voksne, der arbejder med børn, morgenoperasang for børn i børnehave- og skolealderen og en lang række andre aktiviteter.

Festivalen kulminerede med den nykomponerede opera Snehvide, der blev opført i Herning og Holstebro af Operaen i Midten, og hvor børn og unge fra MidtVest Juniorkor, Det Kgl. Teaters Balletskole i Holstebro og Musikdramatisk Teaterskoles talentlinje fyldte scenen med sang og skuespil.

Et uddrag af Paul Schwartz’ musik til forestillingen kan opleves ved prisoverrækkelsen i morgen, der i øvrigt transmitteres direkte på P2 kl. 19:30

GrowOP!-Festivalen og årets nyskabelse er i øvrigt ikke det eneste operaprojekt, der hædres i morgen aften. Komponisten Louise Alenius modtager prisen for årets koncertøjeblik. Øjeblikket fandt sted i løbet af hendes roste opera Silent Zone, der i sommers kunne opleves ved CPH Opera Festival. Forestillingen skildrer den fortielse og ensomhed, der følger i kølvandet af seksuelt misbrug i familien, og den er bl.a. blevet til på baggrund af interviews med incestofre.

Også denne opera kan man høre uddrag af ved prisoverrækkelsen i Koncerthuset i morgen.

Silent Zone (Foto: Ólafur Steinar Gestsson - CPH Opera Festival)
Forestillingen Silent Zone af Louise Alenius på Understationen på Østerbro. CPH Operafestival 2017
Silent Zone (Foto: Ólafur Steinar Gestsson – CPH Opera Festival)
Author: Søren Schelling

2 thoughts on “Hæder til nyskabende operaprojekter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *