Hvem siger, at Wagner tager lang tid?

Wagners operaer er kendt for mange ting. Én af dem er, at de tager enormt lang tid – for lang tid, mener nogen (det er da også rigtigt at Siegmund i Valkyrien på det relativt simple spørgsmål om, hvad han hedder, svarer med en 8 minutter lang monolog om, hvad han ikke hedder, og hvad han kunne have heddet (og i øvrigt ikke får sagt sit navn) – men lad nu det ligge).

Nu er det snart Wagner-tid i Esbjerg, hvor Den Ny Opera opfører Wagners Rhinguldet, den første af de fire operaer, der tilsammen udgør komponistens monumentale hovedværk Nibelungens Ring.

Esbjerg-operaen tyvstartede for to og siden med Valkyrien, og i løbet af de kommende år følger de sidste to operaer og endelig i 2024 den samlede ring-cyklus.

Som operaelsker anbefaler jeg naturligvis, at du sætter dig godt ind i værket – lytter til nogle gode indspilninger, ser forskellige DVD-udgaver, læser librettoen og bliver bekendt med Wagners ledemotivunivers, inden du tager til Esbjerg. Men jeg ved også godt, at det har du nok ikke tid til.

Den erkendelse gjorde Sidney Operaen også for nogle år siden, da de havde Ringen på plakaten. Derfor lavede de denne lille video, med handlingen til hele den 15 timer lange Nibelungens Ring, tegnet og fortalt på bare – hold nu fast – 2½ minut! Så er der i hvert fald ingen der kan komme og sige, at Wagner tager lang tid – eller er der?

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *