Impro-Opera – med afstand

På torsdag d. 28.5 kl. 20.30 kan man for første gang opleve konceptet LiveChat Opera, hvor 3 operasangere og en pianist vil improviserer en række operanumre ud fra seernes ønsker direkte livestreamet på Facebook.

Idéen udsprang ifølge initiativtageren til projektet Selma Mongelard af corona-krisens mange Facebook-koncerter og -forestillinger, hvor kameraer og skærme er det eneste bindemiddel. Men de samme skærme kan også virke som en stopklods for den energi og udveksling, der ellers hører scenekunsten og koncerterne til.

”Opera-impro er egentlig ikke nogen ny opfindelse”, Siger Selma Mongelard, ”det eksisterer bl.a. i England og Sverige og bygger på teatersportens principper – mange kan også huske formatet ’Hatten Rundt’ som blev sendt på TV i 90’erne. Det er dog så vidt jeg ved første gang, nogen gennemfører formatet virtuelt, så det bliver spændende!”

Arrangørerne håber, at man via Improvisation kan bringe publikum og kunstnere tættere på hinanden, og at det kan få en kunstart som opera, hvis historier ofte ligger langt fra vores dagligdag, til at handle om hverdagsproblemer og dét som rører sig netop nu i vores samfund.

”Vi håber, at vi kan få mange til at se med”, siger Selma Mongelard, ”og ikke mindst skrive med i kommentarsporet – LiveChat Opera afhænger jo i høj grad også af publikums lyst til at dele ud af deres idéer – det er noget vi skaber sammen.”

Du kan se mere på LiveChat Operas Facebookside – det er også her der streames live på torsdag d. 28. maj kl. 20.30.

Medvirkende

Sangere: Angelica Asp, Naja Månsson, Per Jellum
Pianist: Erik Kolind

Vært: Vika Dahlberg
Koncept: Selma Mongelard

Varighed ca. 30 min.

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *