Juleopera følger “De Hellige Tre Jensers” rejse mod ledestjernen

Amahl og Miraklet er en lille familieopera om de tre vise mænd, originalt skrevet af Gian Carlo Menotti i 1951 som en ren og skær overspringshandling.

Nordisk Eksperimentalscene turnerer rundt i landet om lidt, den 13., 14. og 15. december, med denne juleforestilling. Den synges på dansk i Mads Peter Neumanns egen oversættelse af den ellers italienske opera. Operaen er lavet om til kammerudgave, men der har ikke været meget, der skulle tages væk. Titelrollen synges af et par 13’årige drenge, Mathias Berman og Anton Skovbjerg – de alternerer i rollen som Amahl.

En heldig overspringshandling

Menotti havde egentlig lovet at skrive en helt anden juleopera på bestilling, men da han ikke kunne finde på noget, gik han på museum. Det blev bare til en helt anden opera efter at se Hieronymus Boschs maleri, Kongernes tilbedelse:

Amahl og Miraklet er en familieforestilling over den bibelske fortælling om de Tre Vise Mænd fra Østerland, der belæsset med rige gaver følger en stjerne, som vil lede dem til en nyfødt kongesøn. På vejen får de natligt logi hos en fattig kone og hendes invalide søn, Amahl. Før natten er omme, og selskabet må bryde op for igen at følge stjernen, vil man opleve musik, dans og drama. Forestillingen varer omkring en time.

De Hellige Tre Jenser

De tre vise mænd, Kaspar, Balthazar og Melchior, synges og spilles her af de tre meget vise operasangere, Jens Jagd (tenor), Jens Bové (bas) og Jens Søndergaard (baryton). De har alle tre for nylig sunget sammen i Den Jyske Operas anmelderroste opsætning af Eugen Onegin og har en lang række af store roller bag dem. Jens Jagd, som synger rollen som Kaspar, er glad for at fortsætte arbejdet med de to andre Jenser:

“Skiftet fra “full-size” til kammeropera er egentlig ikke ret stort, og i denne opsætning er vi begavet med et velspillende orkester. De 3 x Jens fortsætter på en måde hvor vi slap med Onegin på Den Jyske Opera, så vi kender hinanden fra scenen, og det giver lidt ekstra spil. Især når Balthazar og Melchior irriteres over den stokdøve Kaspar, som hele tiden falder i søvn. “

Jens Bové som Balthazar, Jens Jagd som Kaspar og Jens Søndergaard som Melchior

Forestillingen bliver sat i scene af Mads-Peter Neumann, Rikke S.M. Kursch er korleder og kapelmester, og Mine Neumann står for scenografi og kostumer.

Forestillingerne kommer til at spille først i Hjørring, så Skagen og dernæst Frederikshavn.

Indlægs forfatter: Ida Fogh Kiberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *