Med H.C. Andersen i operaen – på hjemmebane

Lørdag den 22. februar kl. 16 får Den Fynske Opera besøg af operaekspert og musikformidler Henrik Engelbrecht, der vil tage publikum med H.C. Andersen i operaen.

H.C. Andersen gik i operaen over det meste af Europa. Han oplevede 1800–tallets megastjerner som Maria Malibran, Giulia Grisi og Jenny Lind, de splinternye operaer af Verdi og Wagner, og han skrev hjem om den vilde oplevelse af at sidde i de enorme operahuse i Napoli, Wien og Paris.

Vær med helt fra begyndelsen, når Andersen som teenager drømmer om en stor sangerkarriere og synger i koret på Det Kongelige Teater – og oplev ham få kastet mange af de operatekster, han forsøger sig med, da han bliver fyret som sanger, direkte i hovedet igen af Det Kongelige Teaters direktion.

Henrik Engelbrecht har tidligere arbejdet som operaredaktør på DR P2, som operadramaturg på Det Kongelige Teater i Kasper Holtens cheftid og som musikchef i Tivoli. Nu deler han sin tid mellem at formidle opera og klassisk musik som forfatter, skribent, podcastproducent, underviser og foredragsholder, samt arbejdet som kunstnerisk rådgiver og kurator for museer, operahuse og festivaler, bl.a. Teatermuseet, Det Kongelige Teater og Tivoli.

Læs mere på Den Fynske Operas hjemmeside.

Indlægs forfatter: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *