Nationalt klenodie i ny og vanvittig fortolkning

Sidste år præsenterede operakompagniet Figaros og Den Ny Opera i Esbjerg sammen forestillingen Svend Knud og Valdemar. I år har de to kompagnier igen slået pjalterne sammen, og endnu engang er det et nationalt klenodie, der må holde for og finde sig i at blive i at blive fortolket ret så frit, nemlig Heibergs Elverhøj.

Elverhøj er skrevet i 1828 af Johan Ludvig Heiberg med musik af Friedrich Kuhlau som et bestillingsarbejde af kong Frederik VI. Stykket indeholder hits, der også i dag små 200 år senere står helt friske hos enhver dansker, bl.a. ”Kong Christian stod ved højen mast” og menuetten, som en legendarisk dansk forbryderbande har udødeliggjort med en af de mere anderledes musikvideoer.

Nu tager Den Ny Opera og Figaros Elverhøj under kærlig behandling, og det bliver helt sikkert ikke, som man kender den. Denne meget lidt højpandede udgave af Elverhøj byder på skøre indfald, komik og musik – også andet, end det der findes i stykket i forvejen – og det kan nok heller ikke undgås, at førnævnte forbryderbande blander sig i handlingen.

Forestillingen har premiere i Musikhuset Esbjerg, fredag den 31. januar og efterfølges af ikke færre end 53 forestillinger i hele kongeriget. Find dem i Operakalenderen.

Holdet bag og medvirkende

Instruktion og medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen
Kapelmester og arrangør: Allan Dahl Hansen
Manuskript: J. L. Heiberg, Kjærulff, Dueholm og Krogsgaard
Musik: Friedrich Kuhlau m.fl.
Scenografi: Hans Dueholm
Kostumer: Nathalie Meldgaard
Produceret af Den Ny Opera og Figaros
Varighed 120 minutter inkl. pause
Forestillingen synges på dansk

Læs mere om forestillingen på Den Ny Operas hjemmeside eller hos Figaros.

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *