Nixon i China (Adams)

DET KGL. TEATER
Spilleperiode: 12. maj – 6. juni 2019, OPERAEN
Se spilledage i OPERAKALENDEREN


En skildring af de mennesker, der gemmer sig bag magtens ansigt skabt af en af den moderne tids vigtigste komponister, John Adams.

I 1972 tog Nixon på et statsbesøg, der stadig giver ekko i nutidens storpolitik. Det besøg danner bagrund for en af de mest indflydelsesrige operaer i nyere tid.
Magthaverne leger politik gennem medierne, og tilliden til store, statsbærende institutioner svinder. Sådan var det også i 1972, da Richard Nixon tog på et uventet statsbesøg i Kina – et besøg, der skabte grundlaget for en begyndende forbrødring mellem to indædte fjender.

Det er udgangspunktet for John Adams’ opera, der iscenesættes af Det Kongelige Teaters nye operachef John Fulljames. John Adams kommer dybt ind under huden på de mennesker, som vi kun kender fra en overfladisk medievirkelighed, og skaber en ny forståelse af dem, og af hvordan historien skabes. Operaen der har spillet for udsolgte huse i hele verden og høstet fremragende anmeldelser, spiller nu for første gang i Danmark.

I den bærende hovedrolle som Richard Nixon kan du opleve en af Danmarks mest internationalt anerkendte operasangere, Johan Reuter.

IntroduktionGratis introduktion i Operaens foyer 30 minutter før forestillingens start. Introduktionen varer 10 minutter, og foregår på første balkon i venstre side.

Nixon in China synges på engelsk med danske overtekster.

Forestillingen er en co-produktion med Scottish Opera og The Moscow State Stanislavsky and Nemirovich-Danchenko Music Theatre.

Anbefales fra 8 år.

Medvirkende:
David Kempster
Johan Reuter
Zachary Altman
Hanne Fischer
Elisabeth Jansson
Johanne Bock
Arnold Bezuyen
Sarah Tynan
Sofie Elkjær Jensen
Wei-Wei Lee
Shelley Eva Haden
Freja Lützhøft
Caitlin Taylor
Camille Giraudeau
Laureline Epaulard
Amalie Sabrine Laudikos

Dirigent:
Alexander Vedernikov
Ian Ryan

Instruktør: John Fulljames
Scenograf: Dick Bird
Kostumedesign: Dick Bird
Koreograf: John Ross
Lysdesign: Ellen Ruge
Videodesign: Will Duke
Lyddesign: Cameron Crosby


Læs mere på Det Kgl. Teaters hjemmeside

Indlægs forfatter: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *