Og Årets Reumert går til …

Her kan du lytte til nyheden

I går aftes blev Danmarks mest prestigefyldte scenekunstpris uddelt, Årets Reumert. Det skete i ODEON i Odense, og for første gang nogensinde var uddelingsfestlighederne placeret uden for hovedstaden.

To operasangere var nomineret i kategorien “Årets Sanger”, nemlig sopranen Clara Thomsen, og tenoren Jacob Skov Andersen, og sidstnævnte var formentlig den, der glædede sig mest over juryens bedømmelse: ”Oppe fra blommetræet lød en klar og fyldig tenor. Her sad Jacob Skov Andersen roligt og sang så suggestivt om intetheden, at vi følte og forstod det hele. Skræmmende fortolkede han det unge menneskes første møde med tilværelsens meningsløshed – et tragisk nødblus på et oprørt hav, hvor tvivlen omkring ham endte i vold og død. Et uafrysteligt operachok.”

Ja sådan lød de rosende ord, der refererede til den unge tenors optræden i David Bruce’s rå teenageopera Intet, skrevet over over Janne Teller internationale bestseller, der gik på det Kgl. Teater i 2020.

Og netop Intet løb også med den Reumert, der var øremærket “Årets Opera”. Her lød juryens medfølgende bemærkning sådan her: ”Med mobiltelefoner og emojis gik alt op i en højere enhed i Intet. Scenen var befriet for klichéer og havde rod i nutiden. Både oppe i blommetræet og i desperationen nedenunder lånte et overbevisende, ungt cast stemmepragt til børnenes fatale skred ind i ondskaben. En vedkommende opera om alt det, der trods alt betyder noget. Fuldstændig helstøbt.”

De øvrige nominerede til Årets Opera var Det Kgl. Teaters opsætning af Verdis Simon Boccanegra og Den Fysnke Operas udgave af Rossinis Askepot, instrueret af Anne Barslev.

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *