Opera, det er da for børn!

Om halvanden uges tid, den 19. september, slår Den Jyske Opera i samarbejde med en række samarbejdspartnere dørene op for en ganske særlig operafestival, nemlig GrowOP! Festival 2019 – en operafestival for børn og unge.

I løbet af festivalen, der løber frem til den 24. september, kan børnefamilier, vuggestuer, børnehaver m.fl. opleve en række operaforestillinger tilrettelagt specielt til deres aldersgruppe. De kan også gratis slå sig løs i den kreative legeplads ”Eksperimentariet” og prøve kræfter med musik, sang, kostumer, scenografi og meget mere. 

Årets nyskabelse

Det er blot anden gang, at man kan opleve en GrowOP! Festival. Første gang var i 2017, hvor initiativet ved P2s store prisuddeling blev hædret som årets nyskabelse. Og det er stadig det nyskabende, der er i fokus ved dette års festival:

”GrowOP! Festival 2019s vision er at sprænge rammen og forståelsen af opera som begreb i fællesskab med børn og unge som publikum og aktører”, siger Birgitte Holt Nielsen, der er festivalchef for GrowOP! og børneoperaproducent på Den Jyske Opera. ”Det bliver fantastisk igen at kunne demonstrere den store variation og kvalitet, der findes, når vi går sammen med de bedste andre teatre på området og åbner dørene for børn helt ned til 0 år i en festival for alle sanser.”

Operaforestillinger for børn

På programmet er et udvalg af forestillinger, der er skabt specielt til målgruppen af en række musikteater-producenter fra ind- og udland. For de mindste (0-4 år) er der forestillingen Godnat, Sol, om solen der har besluttet, at den ikke vil gå i seng(!), og sanseforestillingen Hjertelyd, mens de lidt større børn (4-6 år) kan glæde sig til både Den Grimme Ælling, baseret på Dyrenes Karneval af Camille Saint-Saëns, De Van(d)vittige, en forestilling om 2 mænd og 2 høns på en tømmerflåde og en fantasifuld, koreograferet scenisk bearbejdning Knud Romers ABC.

For børn fra 8 år og opefter er der forestillingen Hvor er du, Proserpin? om naturens gudinde Ceres, der glemmer at passe på naturen, og saga-operaen Vølvens Dom om fremtidsangst og fremtidshåb.

Anderledes kulturoplevelser

Udover at præsentere en flot række af musikdramatiske forestillinger har GrowOP! Festival 2019 fokus på at skabe oplevelser for børnefamilier. Hele weekenden den 21. – 22. september er fuld af aktiviteter og overraskelser i Experimentariet, som far, mor og børn ganske gratisk kan tage del i.

I FestivalTeltet vil der være mulighed for at købe mad og drikke eller nyde den medbragte og måske være heldig at opleve overraskelser med musik i.

Du kan se hele programmet i Operakalenderen.

Læs mere om GrowOP! Festival 2019 her.

Author: Søren Schelling

1 thought on “Opera, det er da for børn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *