Opera i intime rammer

Helsingør Kammeroperas kommende sæson byder på både klassikere og mindre kendte perler

I sæsonen 2019/2020 har man nok at vælge imellem, når man vil til Helsingør og opleve musikdramatik. Helsingør Kammeroperas kommende forestillinger består af både klassikere som Verdis Rigoletto, Nielsens Maskarade og Puccinis Madama Butterfly. Men der er også mulighed for at få den ikke nær så kendte, men mindst lige så smukke musikalske oplevelse i Hans og Grete af Engelbert Humperdinck. Operascenen.dk har talt med formanden m/k for Kammeroperaen, Camilla Illeborg, som glæder sig meget til netop denne sæson, hvor de også hiver nye kræfter ind.

Musikken i Hans og Grete er absolut ikke kun for garvede operagængere, men hvis man nu er Wagner-fan, er det en fryd at høre, hvordan komponisten her har fundet langt mere end blot inspiration i Richard Wagner. Wagners motiver kommer igen her i både nye og originale udgaver, men også nærmest tro kopier; det er dog heller ikke så mærkeligt, for Engelbert Humperdinck var Wagners assistent ved uropførelsen af Parsifal, inden Humperdinck selv for alvor blev kendt i musikkens verden. Forestillingen kan nydes af alle aldre, og med rødderne i Grimms eventyr er det en oplagt forestilling for børn. Forestillingen har været længe ventet og bliver nu endelig opsat i denne sæson.

Musikken på Helsingør Kammeroperas repertoire er som oftest blevet omarrangeret af kapelmester Leif Greibe, så man kan opleve den i en minimeret udgave. Dette giver publikum mulighed for en mere intim oplevelse, end hvis der var et stort orkester.

Guido Paevatalu skaber scenografien og iscenesættelsen til de fleste forestillinger, men i år kommer der også nye kræfter til, for Maskarade bliver iscenesat af Det Kongelige Teaters instruktør og dramaturg gennem mange år, Anne Fugl. Maskarade er endnu en mulighed for at få sig et godt grin i Operaen – vil man have klassisk drama og tårer i øjnene, så er Rigoletto eller Madama Butterfly det mere oplagte valg, selvom musikken i de mere lystige forestillinger nok kan få tårerne frem alligevel.

Helsingør Kammeropera hører til i Helsingør Teaterhus med gamle, smukke rammer, som er perfekt til at give publikum netop denne intime, anderledes oplevelse med musik og scenekunst i centrum.

Indlægs forfatter: Ida Fogh Kiberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *