Operascenen.dk er tilbage – men i en lidt anden udgave

Er du mere en lytter, end en læser? – Fortvivl ikke, bare tryk på PLAY

Hvor blev operascenen.dk af? – De kom da med nyheder fra den danske operascene flere gange om ugen. De lavede et ugentligt nyhedsbrev og bragte anmeldelser og reportager og portrætter og andet godt, og så havde de jo den der kalender, hvor man kunne se alle operaarrangementer i landet og planlægge sine operaoplevelser. Hvor blev den af? Har du også spurgt dig selv om det – måske prikket din nabo på skulderen og delt din forvirring med hende? Ja, så skylder jeg dig nok et svar.

Jeg håber, at du vil lade dig nøje med det korte svar, selvom vi alle ved, at virkeligheden er mere nuanceret end som så. Men altså, det korte svar: Jeg havde simpelthen ikke tid. Så kom der også en pandemi tromlende, som gjorde svært (men selvfølgelig ikke umuligt) at være et kulturelt nyhedsmedie, men det er en anden sag. En tid havde vi været to om arbejdet, men Ida Fogh Kiberg fik nogle jobmuligheder, som hun ikke kunne eller skulle sige nej, og så var jeg alene om det. Så det korte svar er simpelthen: Jeg havde ikke tid.

Når jeg ikke har lukket siden og Facebook-gruppen ned, så er det selvfølgelig fordi, det har ærgret mig. Det er trist at lukke noget ned, som man har brugt så meget energi på at bygge op. Og jeg nød jo også at skrive, og jeg nød kontakten med de forskellige mennesker i operamiljøerne. Gennem det sidste længere stykke tid har jeg overvejet med mig selv, om ikke der var en anden vej for operascenen.dk. Og ved I hvad? – det tror jeg, at der er.

Ind til fascinationen

Jeg har derfor besluttet at vække operascenen.dk af sin dvale, men ikke i samme form og ikke med samme ambition som tidligere. Hvor jeg før havde et mål om, at operascenen.dk med sit redaktionelle stof og sin udbyggede kalender skulle være den foretrukne indgang til operaoplevelser i Danmark, så har jeg besluttet at skære ind til benet og fokusere på det stof, som jeg personligt synes er interessant at skrive om. Jeg vil med andre ord forsøge at finde ind til kernen af den fascination, jeg har for opera, og har haft siden jeg var 12 år gammel og blev blæst bagover af denne kunstform.

Det betyder ikke, at der ikke også vil være nyhedsstof (send mig gerne pressemeddelelser), men det skal ikke være det bærende, og det skal ikke gøre, at jeg halser efter for at forsøge at være først med det nyeste.

Jeg har også sløjfet operakalenderen, som var et af de mere arbejdstunge elementer, og så har jeg fjernet menulinjen til fordel for en såkaldt ”tag-sky” – altså en samling nøgleord, man kan klikke på og gå på opdagelse i.

Lyt til operascenen.dk

Men når man skærer ind til benet, så bliver der også plads til noget andet, og måske kommer der flere ting på siden med tiden – det gør der sikkert. Et nyt tiltag vil jeg allerede nævne. Jeg har nemlig hugget en ide fra mit foretrukne online nyhedsmedie, Zetland (nej, jeg er ikke sponsoreret). For når nu teksten alligevel er skrevet, så har jeg besluttet at indlæse den, så man også kan høre artiklerne fra operascenen.dk, når man er på farten. Jeg har faktisk allerede været en tur nede i historikken og fundet en af de gamle artikler, som jeg har opdateret og indlæst – så den kan du jo hygge dig med, når du er færdig med denne her – den hedder ”Derfor er opera ikke (kun) en latterlig og ufrivillig komisk kunstform!”

Jeg glæder mig til igen at komme i gang med at lave indhold til operascenen.dk, og jeg håber, du vil læse med – eller lytte med.

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *