Randi Stene bliver ny operachef for Den Norske Opera & Ballett

Bestyrelsen for Den Norske Opera & Ballett vedtog i tirsdags enstemmigt at ansætte mezzosopranen Randi Stene som deres nye operachef.

Randi Stene er født i Trondheim i 1963 og er uddannet fra Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København. Mezzosopranen opptrådte på Det Kongelige Teater første gang i 1988, og kendes af mange danske operagængere for sit lange virke på Det Kongelige Teater, hvor var fast tilknyttet teatret som solist fra 1988 til august 2019.

Begejstring på direktionsgangen

Administrerende direktør, Geir Bergkastet udtaler i en pressemeddelelse fra operaen, at han glad og stolt over kunne præsentere Randi Stene som ny operachef. ”Med Randi Stene får vi en ambitiøs, klog og samlende leder, som vil kunne løfte udviklingen af Nationaloperaen videre sammen med vore dygtige medarbejdere”.

Randi Stene glæder sig til at tage fat på opgaven: ”Jeg har sunget ved mange scener”, siger hun, ”men Operaen i Oslo har noget helt specielt. Med sin åbne, indbydende arkitektur og unikke akkustik er det som om bygningen beder os om at lave stor kunst”.

Godt CV til jobbet

Lederrollen er ikke ny for den 56 årige messosopran. I 2005 etablerede hun festivalen Sommersang på Ringve i Trondheim, og i  2015-17 var hun kunstnerisk leder for Kirsten Flagstad Festival på Hamar. Siden 2019 har hun vært en del af det kunstneriske lederteam for Oslo Kammermusikkfestival, og i 2013 blev hun tilknyttet Trondheim Symfoniorkester og Opera som casting-ansvarlig, og fra januar 2019 som operachef.

Randi Stene tiltræder som operachef for Den Norske Opera & Ballett til august.


Foto: Erik Berg
Kilde: Ritzau

Indlægs forfatter: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *