Reumert-nomineringer til to sangere og tre operaer

Klik her, hvis du hellere vil lytte til nyheden.

Den 6. juni bliver en af dansk scenekunsts mest prestigefyldte priser uddelt, nemlig Årets Reumert. Og for første gang er prisuddelingsfesten rykket væk fra hovedstaden, for i stedet at finde sted i Odense. Der er lagt op til et brag af en Reumert-fest, der ifølge arrangør og festivalchef for CPH STAGE Morten Krogh skal inspirere publikum og hylde scenekunsten med alt, hvad den rummer.

Der bliver som bekendt uddelt statuetter i en lang række kategorier, og også operaen er repræsenteret, både med sin egen kategori, ’Årets opera’ og med nominerede i kategorien ’Årets sanger’.

I sidstnævnte kategori er to operasangere nomineret, nemlig Clara Thomsen, der sang rollen som Gilda i Den Jyske Operas opsætning af Verdis Rigoletto i efteråret 2020, og den unge tenor Jacob Skov Andersen for sin indsats som Pierre i operaen Intet på Det Kongelige Teater – en forestilling, der i øvrigt stadig kan streames på Det Kongelige Teaters hjemmeside.

Årets opera

Og netop Intet, David Bruce’s rå teenage-opera over Janne Teller internationale bestseller af samme navn, er en af de nominerede i kategorien ’Årets opera’. Det er Martin Lyngbo, der har instrueret, og den stærke beretning om teenagerens rejse fra barndommens tryghed og videre på livets brutale færd, involverer over hundrede unge sangtalenter i alderen 12-22 år og unge musikere, der får lov at spille side om side med Det garvede Kongelige Kapel.

Det Kongelige Teater står også bag en anden af de nominerede i kategorien, Verdis Simon Boccanegra i David Hermanns opsætning. Det er en af Verdis mindre opførte operaer – måske fordi den kan være svær at gå til handlingsmæssigt. Ikke desto mindre er det en fremragende opera, som indeholder noget af Verdis fineste musik, ikke mindst i den anden version, der havde premiere på La Scala Operaen i Milano i 1881.

Den sidste opera, der har mulighed for at løbe med den eftertragtede statuette, er fra Fyn – Rossinis Askepot, som instruktøren Anne Barslev havde taget sig kærligt af, og som Den Fynske Opera høstede mange roser for.

Årets Reumert

Når Reumert statuetterne den 6. juni for første gang bliver overrakt i Odense, er det resultatet af et nyt samarbejde mellem Jysk Fynske Medier, Dansk Teater, CPH STAGE, ISCENE.dk, Albani Fonden og Odense Kommune, der skal være med til at styrke opmærksomheden på den danske scenekunst. Aftalen om at holde arrangementet i Odense gælder i de kommende tre år.

Foto: Sophie-Kalcka

Author: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *