Wagner-tenor giver første koncert efter nyretransplantation

Tenor og kgl. kammersanger Stig Fogh Andersen og pianist Kristine Thorup præsenterer et spændende og bredt program ved en koncert på Værket søndag eftermiddag den 17. november kl. 15.

Det er ikke bare en hvilken som helst koncert med den berømte tenor, for den foregår præcis to måneder efter en nyretransplantation den 17. september i Sverige, hvor sangeren bor. Det skete efter flere år i dialyse, da en generøs sjæl valgte at give ham sin ene nyre. Både Stig Fogh Andersen og donoren har det godt nu og ser ud til at være i form.

“Det har givet mig kræfter til at arbejde og være noget for andre, og jeg kan forfølge mine drømme anderledes, end jeg ellers kunne have håbet. Donoren har det godt, og hendes anden nyre har overtaget arbejdet, så hun stadig har helt normal nyrefunktion.”

Koncerten er arrangeret af kammermusikforeningen BRAGE og strækker sig fra sange af Emil Sjögren, Peter Heise og Matti Borg – med tekster fra Drachmanns Tannhäuser (altså ikke den, man kender fra Wagner) og til sange af Benjamin Britten og Scott Joplin. Men så kommer operaen også på bane til sidst, da Andersen slutter med to Wagner-arier: ”Winterstürme” fra Valkyrien og ”Nur eine Waffe taugt” fra Parsifal.


Stig Fogh Andersen er en af verdens mest anerkendte Wagner-sangere, siden han i 1994 havde sit gennembrud som Siegfried i Wagners Nibelungens Ring på Den Jyske Opera i Aarhus. Stig Fogh Andersen har sunget Siegfried op imod 150 gange i opførelser på mange af verdens største operascener. Derudover har han bl.a. sunget titelpartierne i Lohengrin, Tannhäuser, Tristan og Isolde, Parsifal, Peter Grimes og Otello samt de store tenorroller i bl.a. Mestersangerne, Maskarade, Carmen og Fidelio.

Nedenfor er blot nogle få uddrag fra forestillinger gennem årene:

Author: Søren Schelling