Udsolgt operapremiere kommer socialt udsatte børn til gode

Da Opera Hedeland denne sommer spillede Bizets Carmen, var interessen så stor, at operakompagniet besluttede at åbne generalprøven for betalende gæster. Halvdelen af indtægterne fra billetsalget, et beløb på betragtelige 20.000 kr. skulle doneres til Mødrehjælpen i Høje Taastrup, som nu får mulighed for at invitere socialt udsatte børn og deres forældre med ud i Hedeland Naturpark og fælde deres eget juletræ. Transporten ud til naturparken foregår med veterantog, og udflugten indbefatter også gløgg, æbleskiver og julegodter.

Opera og velgørenhed

“Det plejer altid at være kulturarrangørerne, der står med hatten hånden”, siger Opera Hedelands chef, Claus Lynge, i en kommentar til Operascenen.dk “Det er dejligt, at pengene også nogle gange kan strømme den anden vej.”

Operachefen tilføjer, at Opera Hedeland siden begyndelsen for 10 år siden har stillet et antal billetter til rådighed for danske krigsveteraner, som i flere tilfælde har meldt tilbage at operaen har hjulpet dem med at bearbejde traumatiske oplevelser fra krigsområderne.

Næste års velgørenhedsprojekt

Til sommer opfører Opera Hedeland Verdis Rigoletto, og også i den forbindelse vil der være et velgørenhedsprojekt inde i billedet, forsikrer Claus Lynge, uden at han dog kan sige med sikkerhed, hvordan det kommer til at foregå, eller hvem der bliver den heldige modtager af den økonomiske håndsrækning.

Det må tiden vise. Foreløbig kan vi ønske god tur og glædelig jul til de børnefamilier, der skal ud i hedelandet og fælde juletræer.

Indlægs forfatter: Søren Schelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *