Uropførelse sætter plastik under lup

Duoen LYD PORT debuterer med scenekunsthybriden Macro Plastic – en smuk og kvalmende skildring af vor tid.

Duoen LYD PORT debuterer d. 6 februar 2020 på Den Fynske Opera med scenekunsthybriden Macro Plastic, der undersøger plastik som tema og materiale i et sanseligt univers.

LYD PORT består af Mai Ane Pil Siedentopp og Morten Schmidt. De mødte hinanden på Syddansk Musikkonservatorium, hvor de begge er uddannet i Elektronisk Musik og Lydkunst. Duoen arbejder i et bredt kunstnerisk felt og har, siden de indledte samarbejdet i 2017, arbejdet med alt fra skulpturer til lydinstallation, scenografi, visuals til soundwalk og performance. Med Macro Plastic forener LYD PORT æstetikken fra både lydkunst og elektronisk popmusik med klassisk musik i ét samlet udtryk.

I et kaotisk, farvestrålende og sanseligt univers åbnes døren ind til en parallel verden, Macro Plastic. Her har mennesket skabt en ny geologisk kraft: plastik. Elektroniske lydkollager og beats smelter sammen med popvokaler og et klassisk kor i længslen efter harmoni, sandhed, orden og natur, og gennem utopien bliver vi måske klogere på os selv som mennesker og materialer. Et symfonisk univers.

Co-produktion med Hybrid Production.

Author: Ida Fogh Kiberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *